Leagănul puradeilor

https://suntonlain.wordpress.com/leaganul-puradeilor/
– – –
OBSERVAȚIE: Această pagină conține foarte multe poze și de aceea se poate să se încarce mai greu. Vă rog să aveți răbdare până sunt încărcate toate fotografiile.
– – –

Ceea ce m-a făcut să mă hotărăsc să creez acest blog, este o manifestare țigănească de la sfârșitul toamnei din anul trecut, care a avut ca rezultat plantarea unui cadru de leagăn chiar lângă zidul apartamentului meu.
Eu locuiesc în BUCUREȘTI, SECTOR 3, STR. LIVIU REBREANU 43, BLOC Z23, de vreo 27 ani, și chiar de la început am avut probleme cu unii dintre vecini de ai mei care alegeau ca locul dumnealor de petrecere a timpului liber, să fie sub ferestrele mele și lângă zidul apartamentului meu. Degeaba le-am spus acestor câtorva vecini că mă deranjază cu conversațiile domniilor lor, pentru că dânșii în loc să găsească alte locuri de întâlnire, s-au supărat pe mine și au continuat în mod susținut să facă zgomot și au început să inventeze și să împrăștie diverse informații despre mine.
De când m-am mutat la adresa specificată mai sus, în jurul apartamentului meu a fost forfotă, se țineau întruniri lângă el și se lovea în pereții săi cu diverse obiecte. Dintre toate blocurile din jurul blocului nostru, aproape exclusiv al nostru era ‘străjuit’ de diverse persoane care discutau sau se jucau cu mingea la perete; acestea se întâmpla și se întâmplă în jurul apartamentului meu, adică a lui șchiopu’.
În ultimii ani a venit la conducerea Primăriei sectorului nostru o echipă de gospodari, care așa cum spunea cineva, ‘ne-a scos din noroaie’. De peste 2 ani, în jurul apartamentului meu, există un gard care îngrădește accesul persoanelor la vecinătatea casei mele.
Nici acest gard nu poate stăvili elanul celor care vor să-l ‘oftice’ pe șchiop; aceste persoane caută și creează orice ocazie ca să faca zgomot, adică: vorbesc cu voce ridicată, țipă, răgnesc, urlă, bat în gard , în pereți și geamuri .
Țigănimea din blocul nostru, s-a hotărât să își țină puradeii în țarcul creat de gardul din jurul apartamentului meu. La protestele mele, m-am ales cu înjurături, amenințări și geamuri sparte. S-au potolit o perioadă de timp, apoi au reânceput în forță prin plantarea leagănului care face obiectul acestui subiect.
A fost mare tamtam atunci când într-o după amiază s-a făcut instalarea leagănului; mulți țigănuși fiind ‘în păr’, supraveghind fereastrele mele, iar pe înserat au orientat farurile unei mașini spre una dintre acestea . Nu m-am dus ca să discut cu domniile lor întrucât erau ‘hotărâți’ și nu aveam nicio speranță că se poate remedia chiar în seara aceea ‘defectul’ apărut.
A doua zi, după un schimb de replici, s-a repezit unu’ la mine si m-a luat la palme. Eu l-am văzut că vine și mă uitam la el: nu credeam că o să lovească un infirm care se sprijinește în cârji.
Am mai discutat atât eu cât și alți vecini ca să scoată leagănul pus lângă blocul nostru, au motivat că este Iarnă și că la Primăvară îl vor scoate.
Așadar a trecut și Iarna, și era vorba ca să scoată obiectul acela, dar încă este acolo.

Am folosit cuvântul ‘țigan’ în modul cât se poate de serios și nu am avut nicio intenție ca să îi jignesc, ci doar ca să precizez cam cine sunt personajele întâmplărilor povestite aici.

În afară de fotografiile prezentate mai jos, afirmațiile făcute de mine în această pagină de web, pot fi sprijinite și cu ajutorul martorilor care de-a lungul anilor au avut ocazia ca să vadă ceea ce se întâmplă. De asemenea poliția a intervenit de multe ori .

Fotografii din care reiese poziționarea leagănului pentru puradei:

Aceste imagini arată spațiul împrejmuit ( se vede și leagănul puradeilor ) :

‘Băieții’ sunt interesați de această secțiune ( se vede și leagănul puradeilor ):

În afară de faptul că mi-au spart geamurile:

Au provocat și stricăciuni gardului. Urmează imagini nearanjate și care cuprind defecțiuni văzute din mai multe unghiuri :

Cum am făcut fotografiile:
Am utilizat un netbook și un webcam auxiliar. Vă cer scuze pentru calitatea slabă a fotografiilor.

Așa arat eu:

Advertisements

4 Responses to Leagănul puradeilor

 1. suntonlain says:

  În urma publicării acestei pagini și a anunțării existenței sale, s-a mai redus din forfota care era în țarcul puradeilor, iar leagănul puradeilor mai este utilizat doar din când în când de puradeii domnilor beneficiari.
  Alt efect al protestelor mele, bănuiesc că ar fi sistarea cu alimentarea cu gaze și al apartamentului meu. Subliniez că aceasta poate fi doar o coincidență.
  Aștept ca până la urmă cadrul incriminat să fie îndepărtat și de asemenea locul împrejmuit să nu mai fie agresat.
  Data plantării leagănului puradeilor, dată care consfințește și crearea de facto a țarcului puradeilor, este sâmbătă 12 Septembrie 2010, a doua zi a avut loc discuția terminată cu un atac asupra mea, în timpul căruia am primit niște palme, iar a treia zi mi-am cumpărat netbookul cu ajutorul căruia am făcut pozele de mai sus.

  Acest comentariu este făcut în ideea anunțării creeri a încă unui topic dedicat Țarcului și Leagănului puradeilor. Încă nu știu ce titlu va avea acest nou thread.

  Radu Nicolae

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s